Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Iohannis stabilește regulile după care joacă Dragnea: Cred că premierul e de bună credință. Dacă și Guvernul Tudose cade, mă întreb serios dacă PSD poate guverna

Iohannis stabilește regulile după care joacă Dragnea: Cred că premierul e de bună credință. Dacă și Guvernul Tudose cade, mă întreb serios dacă PSD poate guverna

Un articol de: -
Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat că dacă și Guvernul Tudose va cădea, atunci va fi nevoit să se întrebe în mod foarte serios dacă PSD are capacitatea de guverna. Iohannis a mai precizat că varianta Guvernului tehnocrat este exclusă și că românii au votat PSD pentru ca PSD să performeze, așa că acest lucru trebuie să se întâmple.

Iohannis a susținut că nu a mai vorbit în ultimele zile cu Liviu Dragnea sau cu Popescu Tăriceanu, dar a discutat cu Mihai Tudose. Președintele a refuzat să se refere la propunerile pe care i le-a prezentat premierul.

”Eu cred că premierul e de bunăcredință și vrea o echipă performantă. Pe de altă parte și românii și eu, după aproape 1 an de la câștigarea alegerilor, așteptăm ca PSD să vină rezultate tangibile pentru Romania și, dacă e nevoie de remaniere pentru așa ceva, atunci remaniere să fie!”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă va mai nominaliza un premier de la PSD dacă și Guvernul Tudose va cădea, Iohannis a răspuns: ”acum trebuie să fim foarte serioși: dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD are capacitatea să guverneze. Acum nu suntem în această situație”.

Guvernarea tehnocrată nu ar fi o soluție, a continuat Iohannis, deoarece ”un guvern de tehnocrați nu e o soluție pe termen lung”.

”Acum avem un partid care a câștigat alegerile, acum să performeze. Restul sunt discuții puerile care nu-și au rostul. Cei care au câștigat alegerile să guverneze”, a declarat președintele României.  
 

 

Citeşte mai multe despre:   Iohannis,   Tudose,   PSD,   guvern
 
 
Loading...