Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: De ce nu ne spune Sebastian Ghiță adevărul integral: cel despre relația sa cu SRI?!

Ion Cristoiu: De ce nu ne spune Sebastian Ghiță adevărul integral: cel despre relația sa cu SRI?!

Un articol de: -
Foto: LaRevista.ro Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu dezbate în ”Gândul de vineri”, de pe blogul său, despre relația lui Sebastian Ghiță cu SRI.

”După ultima emisiune la B1Tv cu Sebastian Ghiță (cea în care el mi-a făcut cadou două cucuvele mov), exasperat de șmecheriile prin care, pe parcursul interviului, fostul deputat ocolise orice răspuns precis în chestiunea e-mail-urilor trimise de Codruța Kovesi sub porecla de Cuveaua mov, i-am zis în încăperea în care se stă, de obicei, cu invitatul înainte și după prezența în studio, că bate apa în piuă, că ne aburește.
– Ca gazetar, i-am zis, lucrez, asemenea procurorilor (nu a celor români, firește) cu dovezi. Zicerile pur și simplu, aluziile, generalitățile, sugestiile date prin făcutul cu ochiul, nu-mi sînt de nici un folos.

LICHIDĂRI DE STOC! REDUCERI DE PÂNĂ LA 70% LA CEL.RO

Aveți și alte date despre miș-maș-ul la nivel înalt prin care i s-a aranjat Codruței Kovesi o decizie favorabilă în iulie 2012?
Dacă da, publicați-le, sau măcar spuneți-mi-le mie off-the-record. Dacă nu, lăsați-ne în pace cu dezvăluirile dumneavoastră!

Năpustirea mea asupra lui Sebastian Ghiță se întemeia pe ce știam, din cercetarea documentelor, despre implicarea sa în Afacerea Albirea Codruței Kovesi în chestiunea plagiatului.
Din cîte se știe, Sebastian Ghiță declanșase marți, 25 septembrie 2016, un Scandal mediatic însemnat depunînd la Parchetul General un autodenunț:

„În cursul anului 2012, am participat în mod direct la redactarea în fals, fără respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.
Deţin date şi dovezi care demonstrează că această comisie nu s-a întîlnit niciodată, iar redactarea în fals a raportului s-a făcut cu implicarea unor înalţi demnitari ai statului şi cu ştiinţa Laurei Codruţa Kovesi”.

La o asemenea dezvăluire, orice gazetar minim profesionist tresare și se angajează imediat în căutarea de noi date și documente menite a stabili Adevărul.
Eu nu mai sînt demult un gazetar activ.
Altfel spus, lipsit fiind de o redacție, care să mă ajute în investigația de teren, mă mulțumesc, ca istoric al clipei, să caut date și documente în ceea ce s-a publicat în presă.”, spune Ion Cristoiu.

În continuare, jurnalistul vorbește despre amănuntele pe care Sebastian Ghiță le-a oferit opiniei publice.

”Ulterior, Sebastian Ghiță a oferit opiniei publice unele amănunte. Toate se subsumau tezei că el s-a implicat în Afacerea Albirea Codruței Kovesi numai și numai pentru că era prieten cu viitoarea șefă a DNA.
Sub acest semn, autodenunțătorul făcuse caz de e-mail-urile schimbate cu Codruța Kovesi, de amănuntele cu petrecerile la care invitase pe șefa Parchetului General.
La fel procedase și în emisiune.
Eu însă miroseam că Sebastian Ghiță procedează la o subtilă manipulare.
Încerca să rezume implicarea sa la îndeplinirea unei datorii prietenești față de Codruța Kovesi.
Ori eu bănuiam că lucrurile au stat altfel.
Și anume că Sebastian Ghiță primise misiunea s-o ajute pe Kovesi.

La vremea respectivă, în 2012, Sebastian Ghiță era un om de nădădejde al SRI. Nu știu dacă ofițer acoperit sau doar colaborator. Sigur e că se numără printre pușculițele Serviciului.
Din cercetarea CIA mi-am dat seama că orice Serviciu Secret are nevoie, pentru anumite Operațiuni zise și murdare, de bani negri, care nu pot fi scoși din contul oficial al Serviciului.
Pentru acestea, se apelează la oameni de afaceri sau la fundații. Filmul 1984, folosit din greu în campania anticomunistă, a fost finanțat de CIA prin intermediul unei fundații americane, brusc preocupate de promovarea culturii. Oamenii de afaceri sînt ajutați de Serviciul Secret să obțină bani din contracte cu statul. În schimb, aceștia trebuie să contribuie cu parale la diferite operațiuni. Nu de puține ori aceste operațiuni sînt desfășurate chiar de una dintre firmele omului de afaceri.

MARI REDUCERI LA PARFUMURI - PROFITĂ ACUM

Ani întregi Sebastian Ghiță a îndeplinit misiuni date de SRI.
Una dintre acestea a fost cea de aranjare a albirii Codruței Kovesi în chestiunea plagiatului.
La vremea respectivă, Codruța Kovesi era procuror general, numită în funcție a doua oară de Traian Băsescu.
Regimul USL, instalat în mai 2012, reprezenta pentru Sistemul lui Traian Băsescu un pericol mortal.
Cam ceea ce se întîmplă acum cu Sistemul lui Klaus Iohannis.
Pe drept cuvînt, SRI, la rugămintea colaboratoarei sale de nădejde, Codruța Kovesi, i-a încredințat lui Sebastian Ghiță misiunea de a aranja o decizie favorabilă Codruței Kovesi din partea Consiliului Național de Etică, organism aflat sub autoritatea Ministerului PSD al Educației.
Din cele cercetate de mine rezulta că Operațiunea trebuia făcută cu o cît mai mică implicare a demnitarilor și liderilor USL.
Era nevoie de cineva precum Sebastian Ghiță care să aranjeze totul, inclusiv plata avionului cu care el și Mihnea Costoiu s-au deplasat la Cluj, după nefericitul colaborator al DNA Gheorghiță Mateuț.”,spune jurnalistul

Continuarea o puteți citi pe Cristoiublog.ro.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Sebastian Ghita,   SRI
 
 
Loading...