Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu face o dezvăluire “de excepție” din jurnalul Elenei Udrea: Prezența presei când e convocat cineva la DNA se negociază

Ion Cristoiu face o dezvăluire “de excepție” din jurnalul Elenei Udrea: Prezența presei când e convocat cineva la DNA se negociază

Un articol de: -
Politică

Ca și în articolul de vineri, subiectul articolului jurnalistului Ion Cristoiu, de pe blogul personal, are legătură cu Elena Udrea. În “Gândul de sâmbătă”, jurnalistul face o dezvăluire “de excepție” din jurnalul Elenei Udrea din care reiese faptul că “Prezența presei cînd e convocat cineva la DNA se negociază”.

De fapt am jucat cu DNA împotriva mea de la început. M-au chemat să declar ca martor într-un dosar cu Gheorghe Ștefan, spunînd că era de maximă urgență audierea mea. Nu s-a închis nici pînă acum. (dosarul, pînă cînd scrie Jurnalul Elena Udrea, mult după alegeri n.n). Dar eu am fost la DNA cu toată presa așteptîndu-mă acolo înainte de prima zi de campanie. (…). L-a DNA m-au chemat într-o miercuri pentru vineri. Le-am spus că vin luni dimineața la ora 9, pentru că la ora 11 urma să merg la Ambasada SUA. Dar să nu cheme presa. Mi-a spus  procurorul că ei nu cheamă presa, că vine singură. Dar eu știu că vine doar cînd află, de cele mai ori din interior, că vine cineva care trebuie expus public. L-am sunat imediat pe Președinte, pentru că mi s-a părut evident că se încearcă compromiterea mea. ( …) Președintele mi-a zis că pot intra pe prin lateral, pentru a evita un scandal de presă. (..) Am cerut prelungirea datei pînă miercuri, la ora 19. Era mai sigur ca discreție. L-am sunat pe cel care răspundea de dosar, a fost amabil, a zis că este  OK. și că ne confirmăm marți. Ne-am confirmat marți, apoi miercuri urma să-l sun cu cinci minute înainte să ajung. Cînd am plecat spre ei (…) De pe drum am sunat să le spun că mă apropii. Mi s-a spus că nu pot intra prin lateral, pentru că n-a fost aprobată cererea de conducerea instituției! Am intrat prin față, pe unde era toată presa chemată. ( …) De ce presă și de ce nu am știut dinainte că nu pot intra prin lateral, cum fac mulți alții?”, scria Elena Udrea în jurnal.

Amintim faptul că pe 1 octombrie 2014, cu o zi înaintea de începerea campaniei prezidențiale, Elena Udrea a fost chemată la DNA pentru declarații. Despre acest moment vorbește Udrea în jurnal.

Ion Cristoiu menționeză că în locul unde sunt puncte puncte “apar nume și date despre care, cînd am primit Jurnalul, Elena Udrea m-a rugat să nu le dau publicității. Nu le voi da pînă cînd nu voi ști că soarta Elenei Udrea e pecetluită”, dar și faptul că a făcut această dezvăluire fără acordul fostului ministru.

„Unii pot fi convocați la DNA fără să știe nici un ziarist. Alții se pomenesc cu  toate televiziunile așteptîndu-i cu camerele pregătite. Din Jurnal mai aflăm un lucru interesant: prezența presei cînd e convocat cineva la DNA se negociază, concluzionează jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Elena Udrea,   presa,   DNA
 
 
Loading...