Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Lia Olguța Vasilescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta: Suferă de „amnezie de vară”

Lia Olguța Vasilescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta: Suferă de „amnezie de vară”

Un articol de: -
Politică

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a lansat un atac dur la adresa fostului premier Victor Ponta, după ce acesta a declarat la un post tv că modificarea legii pensiilor speciale a vizat doar pensiile militare. Vasilescu a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce presupun pensiile speciale, susținând că Victor Ponta suferă de amenzie de vară.

"Haideţi să lămurim odată pentru totdeauna ce înseamnă pensie specială: acea pensie care se încadrează doar parţial principiului contributivităţii din Legea 263/2010 şi care e reglementată de o lege ce se referă doar la o anumită categorie de foşti angajaţi. Fie ca se numesc pensii militare, de serviciu sau indemnizaţii pentru parlamentari, dacă beneficiază de o lege proprie, se încadrează in categoria legilor speciale. De exemplu: diplomaţi -Legea 216/2015, funcţionari parlamentari - Legea 215/2015, aviatori- Legea 83/2015, grefieri - Legea 130/2015, consilieri şi auditori Curtea de Conturi - Legea 7/2016, magistraţi -Legea 303/2004 şi militari Legea 223/2015. Într-adevăr, până în anul 2015, când a apărut Legea 223, militarii nu beneficiau de legislaţie proprie, fiind incluşi in Legea 263/2010. Acum suntem într-o alta paradigmă. De care a uitat pâna şi iniţiatorul a mai toate legile speciale... Amnezie de vară", a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Precizările vin după ce Victor Ponta a declarat, luni, că pensiile speciale nu au fost atinse de modificarea legii pensiilor, fiind vizate doar cele militare.

Lia Olguța Vasilescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta: Suferă de „amnezie de vară”

 

Citeşte mai multe despre:   Legea ,   Ministrul Muncii,   Lia Olguța Vasilescu,   Victor Ponta
 
 
Loading...