Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Liviu Dragnea, despre cazarea refugiaților în căminele studențești: Eu nu ştiu ce a avut în minte ministrul Cîmpeanu. Mai mulți imigranți, bani în plus serviciilor secrete

Liviu Dragnea, despre cazarea refugiaților în căminele studențești: Eu nu ştiu ce a avut în minte ministrul Cîmpeanu. Mai mulți imigranți, bani în plus serviciilor secrete

Un articol de: -
Foto: PRO TV Politică

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, reacționează la inițiativa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a primit refugiați în caminele studențești din țară. Dragnea este de părere că ordinul lui Cîmpeanu nu este în acord cu dorința românilor și face apel la coordonare și comunicare unitară pe tema refugiaților.

"Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară", a spus Dragnea, într-un interviu acordat Europa FM.

Astfel de decizii se adoptă în CSAT, a continuat Liviu Dragnea care s-a arătat suprins de declarația ministrului.

„În situaţii de genul acesta trebuie să fie din partea instituţiilor abilitate o coordonare şi o comunicare unitară. Românii sunt foarte îngrijoraţi şi orice comunicare necoordonată pe acest subiect nu face decât să crească îngrijorarea în rândul românilor”, a precizat Liviu Dragnea.

Dragnea spune că vor fi alocaţi bani în plus serviciilor secrete în cazul primirii de imigranţi.

"Este o consecinţă firească a unei posibile acceptări a unui număr de imigranţi în România. Există evaluări făcute la instituţiile abilitate, care sunt costurile necesare pentru această operaţiune şi bineînţeles că Guvernul, Ministerul de Finanţe, vor propune alocarea acestei sume, iar Parlamentul o va aproba", a spus Dragnea, întrebat dacă Serviciile vor avea nevoie de bani în plus.

Ministerul Educației caută locuri pentru refugiați, cerând  tuturor unităților de învățământ din țară situația locurilor de cazare disponibile. (Detalii AICI)

Solicitarea a stârnit nemulțumirea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) care a aratăt că un sfert din studenții din România nu beneficiază de acest drept pentru că nu există locuri suficiente.

ANSOR consideră că decizia de a caza refugiați în cămine studențești este „pripită și nefericită”. (Detalii AICI)

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: România va primi 4.464 de imigranți. (Detalii AICI)


Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   refugiati,   imigranti,   studenti,   universitate
 
 
Loading...