Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ministrul de Interne vrea să interzică pensionarii de lux din sistem. Reglajul se va face în doi paşi, iată care sunt

Ministrul de Interne vrea să interzică pensionarii de lux din sistem. Reglajul se va face în doi paşi, iată care sunt

Un articol de: -
Foto:Antena3 Politică

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că intenţionează să schimbe, în toamnă, legea astfel încât poliţiştii cu vârste mai mici de 47 de ani să nu mai poată ieşi la pensie pe sume considerabile, potrivit Mediafax.

Carmen Dan a precizat că pentru anomaliile din sistem se va face „un reglaj în doi paşi”: modificările la legea pensiilor şi cele la statutul poliţistului. Ministrul a explicat că o corecţie nu e făcută acum pentru că mai sunt şi alte probleme de rezolvat înainte, iar „o abordare heirupistă nu e de succes”, aşteptând observaţiile sindicatelor până în septembrie, când a fost asumat termenul de modificare a legii.

 ”În mod normal, conform legii pensiilor militare din 2015, vârsta nu ar putea fi mai mică de 47 de ani", a declarat Carmen Dan. "Avem un act normativ, vorbesc de ordonanţa 21 din anul 2016, care modifică nu legea pensiilor, ci statutul poliţiştilor, prin care s-a introdus un mecanism prin care angajatul, dacă i se desfiinţează postul, se reorganizează unitatea în care lucra, putea refuza orice altă funcţie şi putea alege să iasă din sistem cu orice drept de pensie", a mai completat aceasta.

Rezolvarea situației, a precizat Carmen Dan va fi prin modificarea statutului poliţistului.

 

 
 
Loading...