Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Mostră de înțelepciune à la Liviu Dragnea: Eu la preşedinte mă uit ca la un om viu!

Mostră de înțelepciune à la Liviu Dragnea: Eu la preşedinte mă uit ca la un om viu!

Un articol de: -
Foto: Aktual24 Politică

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au declarat că social-democrații nu vor semna niciun pact de coabitare cu Klaus Iohannis. În vreme ce premierul a susținut că, oricum, astfel de înțelegeri nu au fost respectate până acum, șeful PSD a remarcat faptul că președintele României este ”un om viu”.

”Am văzut că au apărut în spaţiul public discuţii despre semnarea unui pact între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Nu există aşa ceva. Istoria ne arată că în urmă cu cinci ani, chiar dacă s-au semnat asemenea hârtii, nu au avut nicio valoare pentru că imediat au existat certuri cine să fie reprezentantul României în Consiliul Europei. Mă interesează să unim energiile pentru a atinge ţintele legate de proiectele de ţară cum ar fi un punct de vedere comun privind scenariile legate de Uniunea Europeană cum ar fi Europa în mai multe viteze sau proiectul legat de legea educaţiei. Noi dorim ca până la sfârşitul anului să venim cu Legea Educaţiei. V-am dat două exemple”, a declarat Grindeanu, citat de news.ro.

La rândul său, Dragnea a susținut că PSD nu este interesat de vreun pact cu Iohannis, pentru că nici nu are așteptări de la acesta.

”Câteodată, unii dintre noi vorbim să ne aflăm în treabă şi ne dăm cu părerea. PSD nu poate încheia un pact cu o persoană. PSD nici măcar nu are aşteptări de la preşedintele Iohannis. Nu ne interesează niciun protocol. Avem două protocoale, unul cu ALDE şi altul cu UDMR. În  rest, PSD nu are ce să discute. Eu la preşedinte mă uit ca la un om viu care trăieşte ca şi noi. Indiferent cum ar fi, pentru mine, presedintele este tot un om. S-a aruncat o temă atât de falsă care poate fi absurdă. S-a gândit cineva ca un partid să încheie un pact cu un preşedinte?”, a spus Dragnea.

Și președintele Iohannis a negat că ar exista un pact de coabitare între el și Grindeanu.

Declarațiile vin în contextul în care Victor Ponta a susținut că un astfel de document există.

Citeşte mai multe despre:   dragnea,   grindeanu,   Iohannis,   PSD,   pact,   pact de coabitare
 
 
Loading...