Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică On the road again! Șerban Nicolae: Jefuitorii României sunt „gulerele foarte albe”, care organizează team-building-uri

On the road again! Șerban Nicolae: Jefuitorii României sunt „gulerele foarte albe”, care organizează team-building-uri

Un articol de: -
FOTO: bn24.ro Politică

 

În drum spre Gyula-Ungaria, unde le va face o vizită comunităților de români de acolo, senatorul PSD Șerban Nicolae a făcut vineri un popas la filala partidului din Bihor, informează Agerpres.

Dar nu pentru o binecuvântată odihnă, ci pentru a susține o conferință de presă, în care să explice pe înțelesul tuturor de ce anume e minunată Noua Evanghelie Fiscală, după Tudose.  

În opinia sa, „oamenii bine informați și de bună credință” nu ar trebui  să mai protesteze, dar probabil, motivul nemulțumirilor este că nu li nu s-au explicat suficient de clar motivele adoptării vestitei Ordonanțe de Urgență.

În consecință, s-a străduit să o facă domnia-sa.

Iată câteva dintre argumentele puse pe tapet:

  • „Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaționale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niște sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în stațiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere. Și nimeni nu caută o explicație rațională. Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acționează pe piața românească de ani de zile și, cu toate astea, beneficiile așteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înțelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, și care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală”
  • „Nu spun că nu plătesc contribuțiile angajaților, eu spun că raportează profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Și acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care încercăm să luăm măsuri în așa fel încât să nu se mai procedeze la așa-numitele optimizări fiscale care semnalizează profitul realizat în România. De altfel, atunci când Guvernul României a anunțat măsuri în această privință, foarte mulți au reacționat că se descurajează mediul de afaceri, că se dă o lovitură economiei de piață, că se afectează libera concurență ș.a.m.d. Ulterior, cinci miniștri de finanțe din Europa - Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda - au anunțat necesitatea de a avea exact aceleași abordări în sensul în care impozitarea să se facă la locul de realizare a veniturilor”
  • „Nu am spus nicio secundă că plata defalcată a TVA sau transferul evidenței contribuțiilor de la angajator la angajat ar fi măsuri de stimulare a mediului de afaceri. Sunt măsuri de disciplinare fiscală, care să asigure că la bugetul de stat, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru alte elemente de infrastructură de utilitate publică, sunt resursele necesare. Suntem pe ultimul loc în colectarea TVA-ului și în această privință nu s-a mai făcut nimic foarte clar în ceea ce privește procedurile, mai ales de colectare, de foarte multă vreme. Avem peste un miliard și jumătate de euro pierdere în fiecare an TVA declarat și neîncasat. Deci nu evazional, ci declarat, evidențiat în documente, și neîncasat de statul român de la firme aflate în insolvență. În ultimii trei ani s-a ajuns la 22 de miliarde de lei, sume care apar și nu se încasează. Sunt sume foarte mari din care, imaginați-vă câte s-ar putea face”

 

Citeşte mai multe despre:   Bihor,   PSD,   pierderi
 
 
Loading...