Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică PNL-istul care S-A ÎMBOGĂȚIT în închisoare: Cum a "fentat" liberalul prejudiciul din dosar

PNL-istul care S-A ÎMBOGĂȚIT în închisoare: Cum a "fentat" liberalul prejudiciul din dosar

Un articol de: -
Foto: invaslui.ro Politică

Liberalul Relu Fenechiu este pe cale să iasă din arest cu averea neștirbită, acesta jonglând cu milioane din închisoare, în timp ce statul se chinuie de trei ani să recupereze prejudiciul de aproape 10 milioane de lei din dosarele politicianului.

Fenechiu ar fi vândut 1,2 milioane de euro în perioada de detenție, și ar fi plătit datorii de milioane de lei, la asta adăugându-se și înstrăinarea uneia dintre cele mai valoroase societăți către fiul cel mare, potrivit Știri pe Surse.

O procuratură prin care Fenechiu și-a mandatat soția să încheie și să execute acte în numele său a fost parafată la un birou notarial din Iași cu o zi înainte ca acesta să fie condamnat definitiv la 5 ani de detenție în Dosarul „Transformatorul”.

Fenechiu a vândut împreună cu fratele său Lucian, în perioada 2014-2016, doisprezece vile și terenurile aferente din Cartierul „I.C. Brătianu” din Bucium. Proprietățile cu pricina au fost înstrăinate pentru suma totală de 1,2 milioane de euro.

Și în vara anului trecut, firma la care frații Fenechiu sunt acționari au aprobat vânzarea unor terenuri în zona Bucium, în unele situații, formalitățile fiind făcute de soția liberalului.

Deși a făcut tranzacțiii de milioane de lei, executorii nu îi pot lua momentan niciun ban politicianului, executarea silită a averii acestuia fiind blocată în Dosarul „Transformatorul” de soția lui Fenechiu, Mariana, care a contestat întreaga procedură. 

Mariana Fenechiu a revendicat o parte din bunuri, afirmând că pot fi scoase la licitație doar părțile soțului ei.

În dosarul "Transformatorul", Relu Fenechiu a fost condamanat în ianuarie 2014 la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Relu Fenechiu a executat trei ani și patru luni de închisoare din condamnarea de 5 ani și 6 luni primită prin contopirea sentințele primite în dosarele "Transformatorul" și "Siveco".

În dosarul "Siveco", fostul ministru liberal a primit 3 ani și 10 luni de închisoare, după ce şi-a recunoscut vinovăţia într-un nou dosar în care era acuzat de DNA Ploieşti de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani.

Citeşte mai multe despre:   Fenechiu,   liberalului,   politicianului,   milioane,   dosarele,   închisoare
 
 
Loading...