Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Președintele Traian Băsescu, la Zilele Comunei Peștera: În politică, cea mai bună este independenţa. Şi eu sunt independent

Președintele Traian Băsescu, la Zilele Comunei Peștera: În politică, cea mai bună este independenţa. Şi eu sunt independent

Un articol de: -
Politică

Preşedintele Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Zilele Comunei Peştera, în judeţul Constanţa, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Șeful statului le-a urat autorităților și locuitorilor „la mulți ani” de ziua comunei și i-a felicitat pentru realizările și implicarea lor în viața comunității.

Preşedintele Traian Băsescu spune că a decis să vină în vizită la Peştera (Constanţa) după ce a văzut pe internet că localitatea este "autofinanţată", precizând că situaţia din comună "poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă".

Traian Băsescu a declarat că în politică, cea mai bună soluţie este independenţa, precizând că el a devenit independent politic „de câteva luni”.

 "Par a mă convinge tot mai mult că cea mai bună în politică e independenţa. Şi eu am devenit independent de câteva luni", a precizat şeful statului.

În cadrul vizitei sale la comuna Peștera, Băsescu a mai declarat că reorganizarea administrativă ar trebui să pornească de la comune, ţinându-se cont de factorul autofinanţării.

În opinia şefului statului, cei care se ocupă acum de regionalizare au ca principală preocupare numirea de guvernatori.

"Am intrat pe internet şi am văzut că e o comună autofinanţată ceea ce, în momentul ăsta, poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă. Ei s-au uitat la faptul că reorganizarea administrativă se lasă cu numiri de guvernatori, în loc să se uite cum sunt comunele, să vadă câte sunt nefinanţabile, să pornească de la unitatea de bază care e comuna, dacă se poate sau nu autofinanţa", a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a ajuns cu un autoturism în comuna Peştera, unde a fost întâmpinat de primarul din localitate, Valentin Vrabie, şi de un grup de tineri cu care a dat mâna şi a schimbat câteva cuvinte.

Primarul localității, Valentin Vrabie, declara, înainte ca Traian Băsescu să ajungă în comună, că este plăcut surprins că preşedintele, de vizita căruia a aflat cu numai câteva ore mai devreme, va participa la eveniment.

Evenimentul organizat la Peştera se desfăşoară sub denumirea "Sărbătoarea florii de salcâm" şi include muzică, dans, precum şi focuri de artificii. Potrivit primarului, cheltuielile administraţiei locale pentru organizarea evenimentului au fost de 25.000 de lei, iar restul a venit din sponsorizări. Ziua Comunei Peştera trebuia sărbătorită pe 1 Mai, dar evenimentul a fost amânat întrucât era Săptămâna Mare.

Traian Băsescu, la Zilele Comunei Peștera
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Constanta,   Basescu,   presedinte
 
 
Loading...