Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premieră în politica românească: USR a depus 5.000 de amendamente ca să tergiverseze adoptarea Legii Split TVA

Premieră în politica românească: USR a depus 5.000 de amendamente ca să tergiverseze adoptarea Legii Split TVA

Un articol de: -
Politică

USR salvează imaginea Opoziției. Pentru prima dată în România, parlamentarii Uniunii depun nu mai puțin de 5.000 de amendamente, în încercarea de a tergiversa adoptarea Legii Split TVA, una dintre măsurile cele mai contestate propuse de coaliția PSD-ALDE. 5.000 de amendamente înseamnă că 821 de pagini vor trebui dezbătute atât în Comisia de buget, finanțe, bănci, cât și în plen. 

”5,000 de amendamente împotriva TVA Split. În premieră pentru România, vom face primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie. Marți, pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finanțe și bănci vine legea privind Split TVA. Astăzi am depus 5,000 de amendamente împotrivă. Adică 821 de pagini de amendamente care vor trebui citite, dezbătute și votate în comisie și în plen. În premieră pentru parlamentarismul român, încercăm să facem primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie română”, a scris deputatul USR Claudiu Năsui, pe Facebook.

Practic, parlamentarii USR vor să întoarcă armele PSD-iștilor împotriva lor: ”De când am ajuns în parlament, PSD-ALDE ne tot șicanează cu faimoasa „procedură”. De 27 de ani de când sunt ei în politică au avut timp să se specializeze pe procedură parlamentară. Ba că nu am semnat unde trebuie, ba că am stat prea mult, ba că am stat prea puțin. Iar ei lucrează la virgulă când vine vorba să-și urmărească interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile și regulamentele pe care acum ni le impun”.

Claudiu Năsui explică faptul că ”filibuster” este un instrument folosit în multe țări, inclusiv în Statele Unite, de către minoritățile parlamentare pentru a combate abuzurile majorității. 

Deputatul USR mai susține că Opoziția nu poate opri mașinăria de vot a parlamentarilor PSD-ALDE, dar măcar le pot face acestora viața mai grea.

”Adevărul este că opoziția nu poate opri TVA Split în parlament. Nu o poate opri pentru că domnii Liviu Dragnea, Ionuț Mișa, Darius Vâlcov, Florin Georgescu și Liviu Voinea își doresc să supună România acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o mașinărie de vot disciplinată care vor vota orice primesc ordin să voteze.

Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea atunci când ei ne fură șansa unei vieți normale în țara noastră. Astfel conform regulamentului camerei deputaților, noi putem formula oricâte amendamente, iar ele pot fi supuse la vot și în plenul camerei la solicitarea noastră. Și fiți siguri că vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5,000 de amendamente”, a mai scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Năsui mai precizează că USR apelează la această strategie pentru a oprit aplicarea Split TVA, un experiment unic în lume care va fi o adevărată lovitură dată economiei românești, deja sufocată de birocrație: ”Investițiile străine ne vor evita chiar mai mult decât o fac acum, iar românii cu potențial vor pleca în continuare în numere record. Și economia va fi dominată de o mână de mari corporații care își permit să facă față birocrației și costurilor fixe impuse de TVA Split. Iar lucrurile acestea nu le spunem doar noi, le spun toți specialiștii fiscali și chiar și unii funcționari ANAF care realizează că nu vor putea aplica acest sistem fără blocaje majore în economie”.

Claudiu Năsui a mai scris că USR va retrage cele 5.000 de amendamente cu o singură condiție: ”Ca și opoziție sub acest regim nu trebuie să cedăm, ci să luptăm. Vom retrage amendamentele cu condiția ca majoritatea să fie de acord să respingă TVA Split sau măcar să-l facă în întregime opțional. Nu trebuie să cădem în defetism. Trebuie să rămânem combativi și să folosim fiecare mică pârghie care ne stă la dispoziție pentru a combate această guvernare coruptă, incompetentă și periculoasă. Duminică, la protest, vă propun să scandăm și „Split TVA! Nu în țara mea!”.”

Citeşte mai multe despre:   USR,   amendamente
 
 
Loading...