Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Primarul PSD-ist al Iașiului atacă "Revoluția fiscală" a propriului partid: Edilul Chirica dă în judecată Guvernul (VIDEO)

Primarul PSD-ist al Iașiului atacă "Revoluția fiscală" a propriului partid: Edilul Chirica dă în judecată Guvernul (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Lovitură neaşteptată primită de Executiv în scandalul modificării Codului Fiscal! Primăria Iași va da în judecată Guvernul României. Declarația a fost făcută chiar de primarul municipiului, Mihai Chirica, ales de pe listele PSD.

Primarul pesedist al Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că reforma fiscală propusă de guvernul PSD este ilegală. 

Primarul PSD-ist al Iașiului atacă "Revoluția fiscală" a propriului partid: Edilul Chirica dă în judecată Guvernul“Se încalcă în mod flagrant un cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor. Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul”, a spus Mihai Chirica, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit calculelor edilului din Iaşi, bugetul local va suferi un prejudiciu de zeci de milioane de euro, adică aproape 50% din veniturile proprii. El susţine că primarii nu au fost în niciun fel consultaţi în ceea ce priveşte noul program fiscal, care va afecta atât investiţiile, cât şi obligaţiile pe care primăriile le au faţă de educaţie sau sănătate. Chirica nu are încredere nici în promisiunile Guvernului în ceea ce priveşte compensaţiile şi a afirmat că, pentru unele autorităţi locale, impactul noului cod fiscal este unul distructiv. 

Aceeaşi opinie o are şi un primar al opoziţiei.

“Aceasta revolutie fiscala este negativa, in sensul ca da mare gaura in visteria primariilor, impotriva ceatenilor,. prin aceasta metoda ne iau banii de dezvoltare din localitati si vom fi dependenti de Bucuresti. 
Vom fi dependenti de Guvern, nu de munca noastra de devoltarea noastra”,a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Citeşte mai multe despre:   Mihai Chirica,   Codului Fiscal,   PSD
 
 
Loading...