Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD-ALDE au pus pumnul în gură Opoziției. Coaliția a forțat modificarea Regulamentului, pentru a trece pe repede-înainte modificările la Legile Justiției

PSD-ALDE au pus pumnul în gură Opoziției. Coaliția a forțat modificarea Regulamentului, pentru a trece pe repede-înainte modificările la Legile Justiției

Un articol de: -
Politică

UPDATE: Coaliția PSD-ALDE a reușit să se impună și în plenul Camerei Deputaților, astfel încât a fost aprobată modificarea Regulamentului propriu, în sensul schimbării ordinii în care se supun la vot amendamentele admise și respinse. Astfel, Opoziția nu-și va mai putea susține în plen propunerile. 

Modificarea a fost adoptată cu 176 voturi ”pentru”, 88 voturi ”împotrivă”, informează Digi24.

 

Coaliția PSD-ALDE a reușit să impună o modificare a Regulamentului, în sensul scurtării dezbaterilor la cele două proiecte controversate din Justiție ce urmează să fie votate în plen miercuri. 

Modificarea, propusă de Eugen Nicolicea, a primit voturile reprezentanților PSD, ALDE și UDMR.  Aleșii PNL, USR și PMP au votat împotrivă, informează HotNews.

Ce prevede modificarea propusa de Nicolicea:

"După ce timpul de dezbatere aprobat a fost epuizat, dezbaterea se încheie și președintele de ședință supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaților prezenți, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma inițială".

Deputaţii USR au formulat 6.623 de amendamente la Regulamentul Camerei Deputaţilor, dar preşedintele Comisiei de Regulament, Eugen Nicolicea, a refuzat să le supună la vot. Ei au amenințat apoi cu plângere penală, acuzându-l pe social-democrat de abuz în serviciu. 

Citeşte mai multe despre:   Legile Justiției,   PSD,   ALDE,   USR,   amendamente
 
 
Loading...