Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD-iștii pun pumnul în gură celor de la USR. Proiect depus de Iordache: Amendamentele vor fi votate în bloc în plen. Cele respinse, ale Opoziţiei în general, nu mai pot fi susţinute (FOTO)

PSD-iștii pun pumnul în gură celor de la USR. Proiect depus de Iordache: Amendamentele vor fi votate în bloc în plen. Cele respinse, ale Opoziţiei în general, nu mai pot fi susţinute (FOTO)

Un articol de: -
Politică

Social-democrații și colegii lor din ALDE au găsit o soluție pentru ca parlamentarii USR să nu-i mai blocheze în demersul lor de a ciunti Legile Justiției. Deputatul PSD Florin Iordache a depus la Parlament, împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, care prevede că, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.

Aleșii PSD-ALDE s-au gândit la această tactică după ce, miercuri, nu au mai reușit să dea votul final pe două proiecte de lege extrem de controversate datorită eforturilor depuse de parlamentarii USR, în plen. Când ședința s-a încheiat, după 13 ore de pretinse dezbateri, iar parlamentarii USR au ieșit din clădirea Parlamentului, protestatarii nemulțumiți de modificarea Legilor Justiției i-au aplaudat pentru au reușit să mai câștige timp.

Astfel, cei trei iniţiatori vor ca Regulamentul să stabilească această procedură: ”În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”.

”Iordache şi PSD modifică Regulamentul pentru a pune pumnul în gură Opoziţiei. Ultima hoţie marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse (ale Opoziţiei, în general) să nu mai poată fi susţinute. Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi pentru că au făcut totul pe repede înainte. Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat număr de înregistrare şi număr de proiect de hotărâre a Camerei şi azi l-au şi băgat în şedinţa de B.P. cu termen de depunere amendamente până luni. Oamenii ăştia nu au niciun fel de respect faţă de democraţie! Pumnul în gură e tot ce ştiu!”, a scris deputatul USR Cătălin Drulă pe Facebook. 

Foto: Cătălin Drulă

Citeşte mai multe despre:   amendamente,   Legile Justiției,   PSD,   USR
 
 
Loading...