Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Războiul Dragnea-SPP continuă. Liderul PSD anunţă comisie parlamentară de anchetă

Războiul Dragnea-SPP continuă. Liderul PSD anunţă comisie parlamentară de anchetă

Un articol de: -
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la sediul partidului, că a decis, împreună cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, convocarea Birourilor reunite ale Parlamentului pentru înfiinţarea unei comisii perlamentare speciale de anchetare a activităţii SPP
"Astăzi (miercuri , n.r.) am decis împreună cu domnul preşedinte Tăriceanu să convocăm Biroul permanent reunit pentru mâine (joi, n.r.), la ora 12.00, având ca punct principal pe ordinea de zi înfiinţarea Comisiei de anchetă privind activitatea directorului SPP, domnul Pahonţu, şi să vedem dacă a implicat instituţia în activităţi dincolo de sfera atribuţiilor legale", a afirmat Liviu Dragnea, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului. 
Liderul PSD a precizat că nu ştie dacă la această comisie va fi invitată şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Nu ştiu ce va face comisia, comisia trebuie să se uite pe obiectivele stabilite pentru înfiinţarea ei", a spus Dragnea. 
El a afirmat, la finalul lunii ianuarie, că mai mulţi colegi din PSD l-au avertizat că directorul SPP, Lucian Pahonţu, a fost "implicat mai mult decât era cazul" în Guvernul Tudose. 
Pe 31 ianuarie, vicepremierul Paul Stănescu a povestit că Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un "prieten" că Liviu Dragnea va fi "executat" şi că el ar putea prelua "chiar şi partidul".
Tot atunci, premierul Viorica Dăncilă şi membrii Cabinetului său au renunţat la protecţia oferită de SPP.
 

 
 
Loading...