Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Se cere capul lui Daniel Constantin. Vicepreședintele ALDE: "Am solicitat să i se retragă sprijinul politic. Este mult mai bine ca să facă politică în afara partidului"

Se cere capul lui Daniel Constantin. Vicepreședintele ALDE: "Am solicitat să i se retragă sprijinul politic. Este mult mai bine ca să facă politică în afara partidului"

Un articol de: -
Politică

Zilele lui Daniel Constantin în funcția de vicepremier sunt numărate după ce acesta a reușit să supere aproape toți membrii ALDE prin declarațiile făcute. Ultimul gest care a atras nemulțumirea la vârful partidului a avut loc duminică. Daniel Constantin, co-președintele ALDE, a părăsit lucrările Delegației Permanente a partidului, denunțând reuniunea ca fiind nestatutară.

Ca urmare a acestui gest, vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a cerut ca partidului să i retragă sprijinul politic, ceea ce a duce la înlăturarea sa din funcția de ministru și vicepremier, și chiar ca acesta să părăsească partidul.

"Mi s-a părut penibil din partea unui copreședinte al partidului să ceri cuvântul pentru cinci minute, foarte politicos, vreau și eu să vă spun câteva lucruri, și, la finalul votului, să te ridici să pleci fără să mai aștepți măcar un punct de vedere al lui Călin Popescu Tăriceanu, al colegilor pe care, cel puțin, afirmi că îi respecți. Mi s-a părut că este extrem de urât. Am solicitat să i se retragă sprijinul politic având în vedere și atitudinea din ultima perioada și o constantă a domniei sale prin care, aș putea spune, că a lipsit total din dezbaterile la nivel înalt care au avut loc în cadrul societății noastre în ultima perioada și mai ales bazându-mă pe faptul că el nu recunoaște sub nicio forma autoritatea Delegației Permanente, autoritatea partidului, exact autoritatea forului care l-a și confirmat ca parlamentar, candidat la parlamentare și ulterior ministru", a declarat Andrei Gerea, conform hotnews.ro.

Gerea a cerut ca Daniel Constantin să îți înainteze demisia măcar de la conducerea partidului, dacă nu și cea de simplu membru ALDE.

"Eu am considerat că, având în vedere tot ceea ce a făcut sau nu a făcut Daniel Constantin în această perioadă, eu cred că pentru el și pentru ALDE mai ales este mult mai bine ca să facă politică în afara partidului. Nu m-aș mira să-l vad că îmbrățișează alt proiect politic, pentru că nu este o caracteristică a domniei sale puterea de a-ți asuma decizii și pentru a lupta pentru ideile tale la suprafața, transparent", a afirmat deputatul ALDE.

"Nu știu care ar mai fi viitorul politic al lui Daniel Constantin în ALDE. ALDE înseamnă la vârf în primul rând Călin Popescu Tăriceanu, este un lucru de care și Daniel Constantin a profitat din plin, a uitat, a fost bun Tăriceanu doar atât cat i-a folosit și domniei sale ca să intre în Parlament, pentru că cu 1% era destul de greu să intre. Ce va mai face de acum înainte nu știu, rămâne de vazut, în orice caz propunerea mea va fi discutată, sper și cred, în zilele următoare în cadrul partidului", a completat Andrei Gerea.

De altfel și co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că își va pune întrebarea "în mod serios" dacă susținerea lui Daniel Constantin "mai are sens", mai ales în contextul în care acesta a amenințat că va da partidul în judecată.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Constantin,   alde,   Andrei Gerea,   sprijin politic,   scandal,   vicepremier,   demisie,   calin popescu tariceanu
 
 
Loading...