Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Secretara din Videle se ține tare pe postul de ministru: Nu sunt aici pentru a-mi da demisia! (VIDEO)

Secretara din Videle se ține tare pe postul de ministru: Nu sunt aici pentru a-mi da demisia! (VIDEO)

Un articol de: -
Foto:Cotidianul Politică

Război deschis pe demisia lui Carmen Dan! Contestatarii zic ”da”, ministrul de Interne zice ”ba”! "Nu sunt aici pentru a-mi da demisia", a venit replica promptă a lui Carmen Dan, după ce deputatul liberal Ovidiu Raeţchi i-a cerut să plece din funcție ca urmare a faptului că Poliția a mai ”pierdut” un milionar penal: pe omul de afaceri Avraham Morgenstern

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avertizat în mesajul postat pe Internet că superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, informează B1 TV. 

Secretara din Videle se ține tare pe postul de ministru: Nu sunt aici pentru a-mi da demisia!

"Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele", a scris Carmen Dan, după ce deputatul liberal Ovidiu Raeţchi afirma că ministrul Afacerilor Interne ar trebui să demisioneze, dat fiind că subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, care era judecat pentru evaziune fiscală sub control judiciar şi nu se mai prezentase din 8 mai la Poliţie.

Dan a adăugat că, deşi situaţiile traversate în mandatul său de ministru de Interne nu au fost de natură să destabilizeze siguranţa românilor, i s-a cerut demisia "de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu", de cele mai multe ori din partea unor adversari politici. 

"Fie că am angajat oameni cu experienţă, dar pensionari, la cabinetul meu, fie că, din păcate, au avut loc tragedii, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al ţării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieţi de copil căzut într-un puţ (...) sau, pur şi simplu, pentru că sunt din Teleorman - pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc", a afirmat ministrul.

Ovidiu Raetchi nu este însă singurul care a criticat-o pe Carmen Dan. Românii din străinătate sunt nemulţumiţ, spun ei, că, în loc să stea cu familia, sunt nevoiţi să-şi petreacă jumătate din concediul din România la coadă. 

"De la începutul lunii august în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele", a susţinut preşedintele Federației Asociațiilor de Români din Europa.  

FADERE ameninţă că dacă ministrul de Interne Carmen Dan nu va rezolva în scurt timp această situație, îi va face plângere penală. 
 

 
 
Loading...