Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Șefa cu Lexus și casă în Tenerife, de la Primăria Timișoara, încearcă să convingă Curtea de Conturi că teleportarea există!

Șefa cu Lexus și casă în Tenerife, de la Primăria Timișoara, încearcă să convingă Curtea de Conturi că teleportarea există!

Un articol de: -
Politică

Nereguli la Primăria Timișoarei. Una dintre persoanele controversate din instituției, șefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, a fost pontată ca prezentă la serviciu în timp ce participa, în calitate de formator, la cursuri susţinute la Predeal, Mamaia sau Băile Felix, scrie Adevărul.

Cu alte cuvinte, Aurelian îi instruia pe funcționari, dar apărea ca prezentă și la serviciul său de bază în Primăria condusă de Nicolae Robu, prejudiciind bugetul local cu 13.000 de lei.

 „În lunile august şi septembrie 2016, respectiv lunile iulie şi septembrie 2015, precum şi 1 zi din luna iunie 2015, doamna Aurelian Rodica a desfăşurat activitatea de formator la programele de formare profesională/perfecţionare în locaţiile Mamaia, Venus, Predeal şi Băile Felix, respectiv un număr total de 26 zile lucrătoare, timp în care, potrivit statelor de plată a salariilor aferente lunilor respective întocmite de entitatea auditată, aceasta a fost remunerată pentru un număr de 208 ore (26 zile x 8 ore) în care nu a lucrat efectiv, nici în cadrul şi nici în interesul entităţii, în fapt, aceasta prestând o activitate privată, datele înscrise în statele de plată nefiind astfel conforme cu realitatea”, acuză auditorii Curţii de Conturi.

În lunile august si septembrie 2016, august si septembrie 2015, precum si 1 zi din luna iunie 2015, când subsemnata a desfăşurat activităţi de formator in timpul liber, am fost remunerata ca urmare a aprobării de liber prin compensare cu timp liber corespunzător orelor suplimentare, in condiţiile legii- orele suplimentare nu au fost plătite ca atare , reglementările in vigoare la vremea respective fiind de compensare cu timp liber corespunzător orelor suplimentare efectuate. Astfel, nu a fost creat niciun prejudiciu”, se arată în punctul de vedere al Rodicăi Aurelian, potrivit sursei citate.

De asemenea, primarul Robu spune că Rodica Aurelian a avut aprobate pentru toate zilele în care a fost la acele cursuri ca lector concediu neconsumat în anul precedent şi, deci, “era normal să fie remunerate ca orice angajat aflat în concediu”.

Declaraţia de avere a şefei HR din Primăria Timişoarei este una foarte stufoasă. Dintr-un salariu de funcţionat şi o pensie a soţului, familia Aurelian şi-a cumpărat un apartament în Tenerife.

Potrivit debanat.ro, e vorba de un apartament de 50 de metri pătrați situat în celebra insulă din Oceanul Atlantic, unde prețurile la imobiliare nu pot să fie foarte mici. De altfel, Aurelian nu specifică în „declarație” prețul cu care a achiziționat locuința. Potrivit aceluiași document, șefa de la Resurse Umane mai deține un apartament de 70 de metri pătrați în București, însă în mod bizar nu are nicio locuință în Timișoara. La capitolul imobiliare, ea se mai poate lăuda cu două terenuri intravilane, unul în Ciolpani (Ilfov) de 2.000 mp și altul în Șinca Nouă (Brașov) de 807 mp.

Cât privește capitolul „Bunuri mobile”, Aurelian conduce un autoturism de lux, marca Lexus, an de fabricație 2009, deținând și bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Potrivit aceleiași declarații de avere, Rodica Aurelian a câștigat anul trecut, din salarii, 86.780 de lei, plus 5.300 de lei din cesiunea de autor pentru o firmă din București. Ea a luat și un credit, scadent în 2022, în valoare de peste 88.000 de euro. La acești bani se adaugă pensia de puțin peste 44.000 de lei a soțului.

 

 
 
Loading...