Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Sondaj IMAS: Dragnea și Tudose, cote extrem de mici în încrederea populației. Klaus Iohannis, procent cât liderii PSD-ALDE la un loc (FOTO, VIDEO)

Sondaj IMAS: Dragnea și Tudose, cote extrem de mici în încrederea populației. Klaus Iohannis, procent cât liderii PSD-ALDE la un loc (FOTO, VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Prăbușire în sondaje pentru liderii coaliției guvernamentale! Exact în ziua în care au adoptat "revoluția fiscală", un sondaj IMAS arată cum Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au căzut grav în ochii alegătorilor. Atât premierul, cât şi preşedintele PSD au suferit o scădere dramatică la capitolul încredere în ultimul an.

Astfel, premierul a suferit o cădere masivă în sondaje de la o lună la alta. Dacă la începutul mandatului avea o cotă de încrederee de 25%, Tudose a ajuns la doar 18%. Cotele acestuia sunt mult sub ce au avut Dacian Cioloș și Sorin Grindeanu în timpul șederii lor la Palatul Victoria.

Mai prost ca el stă însă președintele PSD, Liviu Dragnea. Acesta a pierdut, într-o singură lună, aproape patru procente. De la 18.7% în septembrie la 15% în octombrie. Mult mai bine decât Dragnea stă președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel cotat în octombrie la 23%.

Președintele Klaus Iohannis pierde și el două procente într-o lună, de la 41.7% la 39.7%. Dar chiar și așa e la una dintre cele mai ridicate cote de popularitate de la începutul mandatului său și mai mult decât Tudose și Dragnea luați la un loc, sau ca suma procentelor celor doi lideri PSD-ALDE.

Dacă Liviu Dragnea și Mihai Tudose suferă, în schimb PSD o duce bine în ceea ce privește intenția de vot: a rămas la 39%. Liberalii au pierdut aproape două procente într-o singură lună şi au ajuns la 29.3%. Partidul care crește notabil este ALDE: cu două procente, până la 10.2. În schimb, USR scade şi mai mult, şi ajunge de la aproape 7% la doar 5.5%.

În ceea ce privește direcția în care merge România, 70,7% spun că este una greșită și doar 23,9 % mai cred că este cea corectă.

Datele prezentate de IMAS au fost realizate pe un eșantion de 1.000 de persoane, şi au o marjă de eroare de +- 3%.

Sondaj IMAS: Dragnea și Tudose, cote extrem de mici în încrederea populație. Klaus Iohannis, procent cât liderii PSD-ALDE la un loc

Citeşte mai multe despre:   IMAS,   sondaj,   Dragnea,   Tudose,   Iohannis,   Tăriceanu,   vot
 
 
Loading...