Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu tună şi fulgeră la adresa DNA. "Asistăm la guvernarea prin dosare penale"

Tăriceanu tună şi fulgeră la adresa DNA. "Asistăm la guvernarea prin dosare penale"

Un articol de: -
Politică

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un nou atac furibund la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a procuraturii.
El a afirmat că există anumite deficienţe care ţin de Parlament în structurile din sistemul judiciar, dar că o parte dintre acestea sunt de resortul Consiliului Superior al Magistraturii. Preşedintele Senatului a vorbit şi despre "guvernarea prin dosare penale".
"Derapajele - sigur că există anumite deficienţe care ţin de Parlament, şi am încercat prin modificarea legilor Justiţiei să corectăm anumite lucruri. Nu cred că soluţiile pe care noi le-am adoptat şi prin legislaţia privitoare la Legea 303, 304 şi 317 reprezintă soluţia cu care rezolvăm aceste probleme. O parte dintre problemele pe care le vedem în spaţiul public ţin de (...) resortul Consiliului Superior al al Magistraturii. Văd că există o anumită preocupare în momentul acesta la nivelul CSM şi aşteptăm să vedem măsurile care vor fi luate. Nu depind de noi multe dintre ele, ci este Consiliul Superior prin Inspecţia Judiciară care ar fi trebuit de multă vreme, pentru că semnalele care au apărut în spaţiul public sunt mai demult. Astăzi, ceea ce vedem nu este decât gravitatea situaţiei ieşită la suprafaţă, dar nu-mi imaginez că în CSM nu se cunoşteau aceste lucruri", a declarat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Executiv al partidului pe care îl conduce, potrivit Agerpres.
El şi-a reluat teza că guvernarea s-ar face "prin dosare penale".
"Asistăm la guvernarea prin dosare penale. Se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec în categoria penalilor şi după aceea, ceea ce urmează ştim: preşedintele îi categoriseşte, opinia publică se uită cu îndoieli, poate justificate, asupra probităţii morale a acelora şi sunt eliminaţi din viaţa publică. Ăsta e un instrument politic. De fapt, Procuratura, DNA în asta s-au transformat. O spun cu regret, pentru că nimeni nu contestă că un fenomen precum este corupţia trebuie combătut, nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată, dar dacă structura care trebuie să combată corupţia e coruptă, atunci bineînţeles că toate această intenţie se duce pe apa sâmbetei şi nu mai avem nimic: nici stat de drept, nici credibilitatea Justiţiei şi acestea sunt lucruri foarte grave pe care într-o democraţie cei care au responsabilităţi trebuie să le conştientizeze", a spus Tăriceanu.
Preşedintele Senatului a fost întrebat dacă înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA reprezintă o soluţie. El a susţinut că acest lucru este de resortul CSM, adăugând: "Nu Parlamentul ia decizii". 
 

Citeşte mai multe despre:   Călin Popescu-Tăriceanu,   DNA,   dosare penale,   guvernare,   Laura Codruţa Kovesi,   CSM
 
 
Loading...