Traian Băsescu: După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică (VIDEO)

Traian Băsescu: După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că își va încheia activitatea politică la finalul actualului mandat de senator. Liderul PMP a avertizat că alegerile europarlamentare din 2019 vor fi un dezastru dacă partidele de dreapta din România nu se vor prezenta la scrutin cu o listă comună de candidați.

Băsescu vede europarlamentarele ca pe un exercițiu înaintea alegerilor prezidențiale.

”Europarlamentarele vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu se găsește o soluție politică pentru că va merge fiecare cu resursele lui încercând să obțină ceva mai mult decât data trecută. Europarlamentarele vor fi un test formidabil și o poză limpede a potențialului pe care îl au partidele care se opun alianței PSD-ALDE. Eu cred că va trebui găsită o soluție înainte de europarlamentare. Adică PNL, USR, PMP, platforma lui Cioloș ar trebui să facă o listă comună pentru că doesebirea dintre aceste partide și partidele din alianța actuala este că stau mult mai prost cu structurile, iar punându-le pe toate la un loc, printre altele, au șansa să acopere toate localitățile. Este un vot de listă la nivel național.

Trebuie o mare alianță pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare. Și cele neparlamentare care au 2-3 procente sunt binevenite. Altfel, lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat.

Eu văd europarlamentarele ca un exercițiu în vederea europarlamentarelor pentru că această alianță trebuie rodată. Dacă cineva crede că un asemenea mozaic poate fi rodat înainte de prezidențiale cu o lună se înșală amarnic”, a declarat senatorul PMP.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis poate câştiga alegerile de unul singur, fără un PNL puternic, Băsescu a răspuns: „Nu poate, pentru că vectorul politic al PSD este extrem de puternic. E un risc uriaş. De ce să nu iei măsuri, să previi un eşec şi să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea preşedinte?”.

Traian Băsescu a mai spus că își va încheia activitatea politică la finalul mandatului de senator.

„Doi oameni nu pot fi liderii acestei alianţe – eu, pentru că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Am spus-o în glumă. Nu ştiu cine este (liderul unei eventuale alianţe a dreptei – n.r.). Este clar că nici Orban nu tractează, nici eu nu tractez alianţa. (…) Eu nu mai am mize personale. Gata. După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică”, a spus Traian Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe