Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Lui Dacian Cioloș nu i-a fost teamă de schimbarea legii alegerilor (VIDEO)
Exclusiv

Traian Băsescu: Lui Dacian Cioloș nu i-a fost teamă de schimbarea legii alegerilor (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: B1 TV Politică

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”XPress”, de pe B1 TV, că premierul Dacian Cioloș nu s-a temut să își asume reponsabilitatea cu privire la legea alegerilor locale.

”Lui Cioloș nu i-a fost teamă să-și asume resposabilitatea și cred că a fost foarte corect când a spus că nu vrea sa fie purtat dintr-o parte în alta. Cred că a procedat corect pentru că este clară majoritatea din Parlament. Avem o majoritate PSD, UNPR, ALDE. Cu ce să treacă o astfel de lege, inițiată de guvern? În Parlament sunt două initiațive legislative care vizează trecerea la două tururi, una a MP și una a liberalilor. Și premierul spune «promovați-o, votați-o, dacă aveți majoritate în Parlament, treceți-o. Nu mă puneți pe mine în situație dificilă». Ca să fiu foarte onest, asta a fost și soluția pe care Mișcarea Popluară a dat-o la discuții”, a declarat Băsescu. 

Traian Băsescu: Lui Dacian Cioloș nu i-a fost teamă de schimbarea legii alegerilor”Avea trei soluții: ordonanță de urgență, pe care o reclama PNL. (...) Noi am spus că nu e bine, dar poți să faci asumarea răspunderii, pentru că e mult mai democratic. O lege pe care ți-ai asumat răspunderea poate fi atacată la CCR, chiar de un grup de parlamentari, poate fi trimisă înapoi de președinte și președintele poate ataca legea la CCR, deci controlul democratic este mult mai puternic. (...) Și a treia, inițiativă legislativă”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Băsescu,   Dacian Cioloş,   legea alegerilor locale
 
 
Loading...