Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Un condamnat penal poate fi premier? Ce a răspuns prim-vicepreședintele Comisiei Europene

Un condamnat penal poate fi premier? Ce a răspuns prim-vicepreședintele Comisiei Europene

Un articol de: -
Foto: Cotidianul Politică

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut joi un dialog cu cetățenii români privind viitorul UE și la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la UE. 

Întrebat dacă este firesc ca o persoană condamnată penal să ocupe funcția de prim-ministru într-un stat membru UE, Timmermans a răspuns: ”e o chestiune legată de lege. Dacă ești condamnat și ți-ai ispășit pedeapsa, depinde de situația juridică și de legea din țara respectivă dacă îți permite. Nu e o lege internațională în acest sens. Depinde cum vrei să interpretezi principiul. Eu aș spune că într-un stat de drept trebuie să respecți judecata instanței și acest principiu cred că se aplică peste tot”.

După câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD, Liviu Dragnea și-a dorit să fie prim-ministru, dar Legea 90/2001 interzice condamnaților penali să ocupe funcții în Guvern, iar el a primit doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul”. Această lege a fost atacată de către Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, dar magistrații nu au luat încă o decizie.

Citeşte mai multe despre:   timmermans,   dragnea,   premier,   condamnat penal,   premier condamnat
 
 
Loading...