Victor Ponta, la 8 ani de când a fost ales preşedinte al PSD: "Mai nou, partidul are un lider care își face un model din Viktor Orban"
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, la 8 ani de când a fost ales preşedinte al PSD: "Mai nou, partidul are un lider care își face un model din Viktor Orban"

Victor Ponta, la 8 ani de când a fost ales preşedinte al PSD: "Mai nou, partidul are un lider care își face un model din Viktor Orban"

Un articol de: -
Politică

Marţi se împlinesc 8 ani de când Victor Ponta era ales în funcţia de preşedinte al PSD.
Fostul premier nu ratează momentul şi lansează un nou atac, extrem de dur, la adresa actualei conduceri a partidului şi, în special, la adresa lui Liviu Dragnea. Ponta spune, printre altele, că în 2018 PSD are "un lider care nu se va legitima niciodată printr-o competiție corectă și deschisă ca cea de la Congresul din 2010, ci prin aranjamente de culise" şi că formaţiunea a ajuns să nu se mai comporte "ca un partid de stânga modern".


"În urmă cu exact 8 ani (20 Februarie 2010) colegii din PSD m-au ales în urma unei competiții deschise și corecte să le fiu lider / voi fi toată viață mândru de acest lucru și recunoscător pentru încrederea acordată.
În discursul meu de la acel Congres am promis în principal 3 lucruri:
1. Că voi aduce din nou PSD pe primul loc în preferințele românilor modernizand și deschizând Partidul față de societate, promovând oameni noi și politici social democrate progresiste și europene - am reușit acest lucru în 2012 și sunt mulțumit.
2. Că vom guverna România în mod profesionist și eficient, încercând să depășim performanțele Guvernului 'Năstase', să aducem creștere economică sustenbilă și politici sociale adevărate, că vom dovedi și mediului de afaceri și celor trafitionali 'de dreapta' că doar PSD este capabil să guverneze liberal în economie și social-democrat în restul domeniilor / am demonstrat acest lucru în 2012-2015 și sunt mulțumit.
3. Am promis colegilor mei că nu voi pune niciodată interesul meu personal înaintea interesului public și al celor pe care îi reprezentăm, că nu voi folosi Partidul ca și scut pentru protecția mea, că nu mă voi agața de funcție atunci când în loc să fiu o locomotivă voi ajunge o piatră de gâtul Partidului prin imaginea negativă sau problemele mele juridice - am făcut acest lucru în 2015 și cred în continuare că am luat decizia corectă pentru cei care m-au ales și pe care îi reprezentam.
Îmi pare rău că în 2018 PSD are un lider care nu se va legitima niciodată printr-o competiție corectă și deschisă ca cea de la Congresul din 2010, ci prin aranjamente de culise și prin cumpărarea sprijinului / îmi pare rău că PSD nu se mai comportă ca un partid de stânga modern, ci a fost întors cu forța la ideile lui Vadim Tudor din anii ’90 - și mai nou are un lider care își face un model din Viktor Orban / îmi pare rău să văd că de peste 1 an PSD are cea mai haotică și incompetentă guvernare din istoria sa / îmi pare rău să văd cum un grup de oameni parașutați din alte partide au confiscat PSD și îl folosesc doar pentru puterea personală, bani și pentru protecție în fața legii!
Eu cred în continuare în ceea ce am afirmat în 2010 - și voi lupta pentru acele idei oricât de 'vitrege' sunt condițiile actuale", a scris marţi Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   PSD,   congres,   conducere,   Liviu Dragnea,   Viktor Orban
 
 
Loading...