Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ziua marilor decizii în PSD: Cine va fi remaniat? Dragnea: "Nu stăm bine în relația Guvern-Parlament"

Ziua marilor decizii în PSD: Cine va fi remaniat? Dragnea: "Nu stăm bine în relația Guvern-Parlament"

Un articol de: -
Politică

UPDATE: Liviu Dragnea a afirmat la sosirea la CExN PSD că se va discuta despre activitatea guvernului și relația pe care o are cu Parlamentul, afirmând că nu este mulțumit de relația executiv-legislativ.

“Este o analiză a activității guvernamentale de la instalare pana astăzi, stăm mult mai bine decat data trecută (nr. evaluarea la care s-a decis îndepărtatea lui Liviu Dragnea”, dar privind relația guvernului cu Parlamentului, "nu stăm prea bine". 

 

Liderii PSD se vor strânge vineri într-un nou Comitet Executiv Național ce va avea loc la Sucevița. Printre subiectele importante ce vor fi discute în cadrul acestei ședință se numără evaluarea activității guvernului, cât și situația senatorului Eugen Teodorovici în partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a negat faptul că se vor face remanieri în urma CExN, dar criticile numeroase făcute public de premierul Mihai Tudose în ședințele de guvern la adresa unor miniștri precum Florian Bodog, Răzvan Cuc sau Liviu Pop au ridicat speculații că shimbări în executiv ar fi iminente.

În cadrul ședinței partidului, se vor discuta și mai multe legi sau hotârări ale guvernului ce urmează să fie adoptate în perioada următoare.

"La CExN o să finalizăm cred o lege importantă pe care o avem prevăzută în programul de guvernare, solicitată şi aşteptată de mediul economic - dacă la o societate comercială a fost cerut un document de o instituţie a statului să nu mai vină altă instituţie a statului să ceară acelaşi document şi să meargă la cealaltă instituţie a statului să-l ia de acolo. Dacă l-a dat o dată, să nu mai stea, că sunt situaţii când vin 7 - 8 - 9 - 10 instituţii cu acelaşi document şi poate unele ar trebui să mai şi producă ceva, să aducă venituri la bugetul de stat. Vom discuta despre legea prevenţiei, parteneriatul public-privat, probabil şi despre codul administrativ. Sperăm să ne prezinte domnul Tudorel Toader calendarul cu legile justiţiei. (...) Şi vom discuta şi despre legea pensiilor, ca să avem decizia finală, după care o să începem dezbaterea", a detaliat Liviu Dragnea.

În CExN se va discuta și despre viitorul lui Eugen Teodorovici în partid, în contextul în care în comisia parlamentară din Senat unde activează acest s-au respins trei dintre măsurile economice dorite de coaliția PSD-ALDE.

"Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici - n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort să ne aducem toţi aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un guvern, nu să îl blocheze. Este foarte simplu, foarte uşor să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, miniştri, măsuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una dintre principalele atribuţii parlamentare. Nu vorbim de sancţiuni deocamdată, vreau să vorbim despre atitudini, că poate unii nu mai înţelegem ce atitudine să avem. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă, dumnealui a venit astă-primăvară, mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele Comisiei economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl propună, să îl susţină ca preşedinte al comisiei şi probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să îl tulbure foarte mult, la asta mă refeream", a precizat, miercuri, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că este "o prostie" amendamentul adoptat de Comisia pentru buget de la Senat prin care măsura split TVA să fie obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul. 

"Asta este o prostie, s-au inspirat din Italia şi nu îşi dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri. O astfel de măsură, dacă ei zic că e rea măsura TVA split generală, asta e mai rea decât TVA split generală. Poate mai au cunoştinţe în Italia, să nu mai ia pe nemestecate. O să vă explice domnul Mişa. (...) Este o încurcătură foarte mare, la aia nu ai soluţie. Sunt două lucruri importante care trebuie avute în vedere, şi anume, această diferenţă mare, câteva miliarde între ceea ce se declară şi ceea ce se încasează, într-adevăr, poate Guvernul ăsta e nebun, poate noi suntem toţi nebuni, am cam vrea să avem venituri la bugetul de stat, adică să nu se mai fure bani. Poate e nebunie şi poate e nesimţire, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este ca cei care nu plătesc TVA aşa cum îl declară să îl plătească prin split TVA, care, analizăm toate ideile şi propunerile din această perioadă, s-ar putea, nu ştiu, să se finalizeze cu o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni, doar de evazionişti", a afirmat Dragnea. 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   guvern,   PSD,   remaniere,   Eugen Teodorovici
 
 
Loading...