Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport A opta minune a lumii: STADIONUL din Alexandria. Dragnea vrea un "OZN" mai tare ca al Olguței

A opta minune a lumii: STADIONUL din Alexandria. Dragnea vrea un "OZN" mai tare ca al Olguței

Un articol de: -
Sport

Stadionul de 5.000 de locuri din Alexandria va fi finanţat, conform proiectului, cu 54,3 milioane de lei de la bugetul de stat şi 1,3 milioane de lei de la bugetul local.Va fi un stadion fără peluze, cu două tribune şi falicităţi modeste, care va costa statul peste 12 milioane de euro, scrie ProSport.

Contează mai puțin că orbea lui Dragnea nu are echipă de fotbal în primele două ligi și că oraşe emblematice pentru fotbalul din România, cum ar fi Arad (160.000 de locuitori, 6 titluri) şi Piteşti (165.000 de locuitori, 2 titluri), sunt puse pe lista de aşteptare.

Ce se pregăteşte în Teleorman cu banii publici depăşeşte toate aşteptările. 

„Firul“ poveștii duce spre site-ul guvernului unde, pe 12 iulie 2017, odată cu proiectul Hotărârii de Guvern (HG) privind aprobarea modificării parametrilor tehnico-economici ai stadionului din Craiova (OZN-ul Olguței), apare o altă HG privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Complex Sportiv Stadion Municipal, municipiul Alexandria.

Alexandria e pe punctul de a construi cel mai scump stadion ca preţ / loc, după Arena Naţională, dar cu facilităţi modeste: categoria a 3-a UEFA (adică permite meciuri până la nivelul Ligii 1 şi din preliminariile cupelor europene). 

Românii vor plăti 12,2 milioane de euro pentru o arenă la Alexandria cu două tribune (fără peluze) şi 5.500 de locuri, pistă de atletism şi o parcare VIP de 100 de locuri.
Spre comparaţie, cu o sumă mai mică decât aceasta, la Arad se construieşte un stadion de 12.500 de locuri, complet acoperit şi omologat de UEFA până la nivel de semifinale de cupe europene.

Cum de acest stadion trebuie finanţat prioritar de la bugetul public? Motivarea este trecută în Nota de fundamentare semnată de Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, şi de Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor public. Evident, nu există o argumentare pertinentă, ci doar o gargară patriotardă care face referire la "creşterea calităţii infrastructurii sociale a regiunii" și a "competitivității ei", "creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea regiunilor", "factor motivaţional în formarea tinerilor pentru performanţă"...

Să aibă Liviu Dragnea vreo legătură? Ei, aș!

"Înţeleg că e o iniţiativă mai veche. Nu decid eu, ci ministerul şi Compania Naţională de Investiţii. În Teleorman nu mai e voie să se facă nicio investiţie. Şi dacă se face un podeţ trebuie să se facă anchetă, miting sau să se retragă banii." a declarat, ofensat, preşedintele PSD

Loading...