Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport Cum se pronunță Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, localitatea unde se antrenează echipa României (VIDEO)

Cum se pronunță Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, localitatea unde se antrenează echipa României (VIDEO)

Un articol de: -
Sport

Echipa națională de tineret joacă mâine un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European U21 din 2019, împotriva Țării Galilor, la Bangor, potrivit gsp.

Însă mai dificilă decât meciul propriu-zis este pronunția numelui acestei localități.

Cum se pronunță Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

 Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch  (pe scurt Llanfairpwllgwyngyll) este un sat situat pe insula Anglesey din Țara Galilor, vis-a-vis de Bangor. Are o populație de 3.040 locuitori (2001). Numele localității este printre cele mai lungi din lume, cuprinzând 58 de litere.

Forma lungă a numelui este cel mai lung nume al unui oraș din Marea Britanie, și unul dintre cele mai lungi nume din lume, având 58 de litere. Denumirea inițială a fost Llanfair Pwllgwyngyll, fiind schimbată in sec XIX,putându-se scrie si Llanfairpwllgwyngyll. Mai este cunoscut de localnici ca Llanfairpwll sau Llanfair.

Numele Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch înseamnă "Biserica Sfânta Maria (Llanfair) din luminișul (pwll) alunului alb (gwyngyll) de lângă (goger) pârâul cel iute (y chwyrndrobwll) și Biserica Sf. Tysilio (llantysilio) din peștera roșie (gogogoch)."

Loading...