Gheorghe Hagi, despre performaţa inedită reuşită de echipa sa: Viitorul e la egalitate cu Barcelona și e mai bună decât Ajax

Gheorghe Hagi, despre performaţa inedită reuşită de echipa sa: Viitorul e la egalitate cu Barcelona și e mai bună decât Ajax

Gheorghe Hagi, patronul şi antrenorul celor de la Viitorul, a scos la lumină un detaliu extraordinar.
„Regele” a vorbit, vineri, într-o conferință de presă, despre faptul că echipa sa se află la egalitate cu Barcelona și este mai bună decât Ajax în ceea ce priveşte numărul jucătorilor din propria pepinieră cu care s-a câștigat un campionat.

„Ce importanţă are Viitorul sau unde a ajuns Viitorul? Echipele cele mai bune din campionat au jucători de la Viitorul. Cei mai tineri, ca să nu spunem printre cei mai buni. Că vorbim de Steaua, că vorbim de Craiova, CFR Cluj sau noi, care producem în continuare jucători foarte buni. Este o realitate şi ne bucură enorm că am muncit bine în aceşti 8 ani. Nu ştiu câţi au produs atâţia jucători câţi am produs eu în 8 ani, jucători care au debutat în Liga 1. Mulţi, care o să ajungă departe.
Am ajuns la un nivel la care am văzut foarte rar sau foarte vag ca media şi cei care au în un rol în a crea opinie publică să vorbească despre acea mare performanţă realizată de Viitorul. Să fie campioană României cu un procent de jucători formaţi în propria Academie de 57,7%, la egalitate cu Barcelona şi mai bună decât Ajax”, a susţinut Gică Hagi, potrivit gsp.ro.

Inside World Football a realizat o analiză a campioanelor din perioada 2009-2017 și a rezultat că Viitorul împarte prima poziție cu Barcelona în ceea ce privește numărul fotbaliștilor din propria academie cu care au luat campionatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe