Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport Tragedie în lumea sportului! A murit hocheistul Octavian Corduban

Tragedie în lumea sportului! A murit hocheistul Octavian Corduban

Un articol de: -
Sport

Doliu în sportul românesc. Hocheistul Octavian Corduban, în vârstă de 75 de ani, fost căpitan la Dunărea Galați a decedat vineri seară în Brăila, în urma unui stop cardio-respirator.

Unele surse au precizat că sportivul era afectat de moartea soției, survenită în urmă cu trei luni, deces care l-ar fi schimbat complet.

Octavian Corduban s-a născut la 20 aprilie 1941, la Cernăuţi. A început hocheiul cu profesorul Ştefan Tomovici, în 1956. A jucat hochei pe gheață la Metalul Rădăuţi până în 1961, în acelaşi timp a jucat şi fotbal (portar) în Divizia B. Între anii 1961 şi 1969, a jucat la Dinamo Bucureşti, apoi un an la Steaua Bucureşti, iar din 1970 până în 1979 la CSM Dunărea Galaţi. Este maestru al sportului (din 1966) şi antrenor emerit (1999), scrie rtv

Octavian Corduban a fost antrenor la Clubul Dunărea timp de 30 de ani, perioadă în care i-au trecut prin mâini sute de copii, care mai târziu s-au realizat şi ca sportivi şi ca oameni Robert Rusu, Mircea Ciubotaru, Petrişor Demidov, Ciprian Nistor, Felician Secuianu sau Dănuţ Negru, dar și fiul său, Victor, fost internațional.

 

 

Citeşte mai multe despre:   doliu,   sport,   căpitan,   deces
Loading...