Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Una pe zi de la Tudose Tudose, prins cu minciuna după CEx. Premierul nu se poate hotărî ce părere are despre oamenii lui Dragnea din Guvern

Tudose, prins cu minciuna după CEx. Premierul nu se poate hotărî ce părere are despre oamenii lui Dragnea din Guvern

Un articol de: -
Foto:Stirile ProTV Una pe zi de la Tudose

Prins cu minciuna! Premierul Mihai Tudose s-a contrazis în declarații în ultimele zile, în legătură cu plecarea din Guvern a lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, notează cotidianul.ro.

După ședința maraton a CEx-ului de joi seară, Tudose a susținut că a primit demisiile de la cele două încă de când acestea au fost citate la DNA și că atât el, cât și ceilalți lideri ai partidului, au reușit să le convingă să se răzgândească: ”Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, după ce au primit citațiile de la DNA, au venit să-mi prezinte demisiile. L-am sunat pe Liviu (Liviu Dragnea - n.r.) și am vorbit și cu alți colegi și am reușit să le oprim, pentru a nu da un semn de degringoladă în guvern”.

Pe de altă parte, luni seară, Tudose declarase că el dorește plecarea din Guvern a unor miniștri ale căror probleme penale pătează imaginea Guvernului. În mod evident, se referea și la Shhaideh și Plumb: ”Vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul... O miniremaniere... Sînt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”. 

Marți, același Tudose a susținut că îi va ruga pe Plumb, Shhaideh, Ilie și încă doi miniștri să părăsească Guvernul: ”Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene, doamna de la Investiții Publice, apoi mai e și relația cu Parlamentul. Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga sa părăseasca Guvernul”.

Comparând cele trei declarații, ne putem întreba de ce a mai susținut public Tudose că vrea să le scoată pe cele două din Guvern dacă, oricum, ele își depuseseră demisiile. O altă întrebare este de ce a încercat Tudose să le facă să se răzgândească dacă, oricum, le voia plecate.

O altă minciună spusă de premier după ședința CEx este aceea că Rovana Plumb, asemenea lui Sevil Shhaideh, i-a prezentat demisia după ce a fost citată la DNA. De fapt, Plumb nu a fost deloc citată la DNA deoarece, pentru începerea urmăririi penale a acesteia, este nevoie întâi de avizul Parlamentului, or DNA încă nu a obținut acest lucru. 

Citeşte mai multe despre:   Tudose,   CEx,   PSD,   Shhaideh,   Plumb,   demisii
Loading...